Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, як мінімум 4 вигоди путіна від теракту у «Крокусі» лежать на поверхні: це посилення російських спецслужб, це мобілізація суспільства, це пропаганда у країнах Заходу і глобального Півдня, і це емпатія з боку Заходу. Отож, стверджує він, не просто так ми підозрюємо кремль у причетності.

«Західні розвідки чітко підтверджують, що це ІДІЛ, взяв на себе відповідальність сам ІДІЛ, але от за ІДІЛ можуть стояти і російські спецслужби. Те, що російські, а раніше ще радянські спецслужби колись давали кошти, зброю різноманітним радикальним арабським течіям для цього, не є секретом», - зазначає Олесь Доній.

Окрім того, розповідає експерт, колись були такі спеціальні бази, ще й не обов’язково на території СРСР, а, наприклад, у Чехословаччині, НДР, там дійсно готувалися радикальні арабські на той момент лідери, їхні угруповання. Очевидно, констатує він, ці зв’язки і зараз нікуди не зникли. За словами ідеолога, і те, що спіймані таджики можуть не знати, які спецслужби могли за ними стояти, це теж факт.

«Але ми з вами просто порахували інтереси. Так от інтереси росії лежать на поверхні. Тому у нас із вами є обґрунтовані підозри, що за ІДІЛ у терористично атаці на «Крокус» стоїть росія», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Доній – автор Концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Дубов прокоментував заяву Роба Бауера про те, що росія виробляє більше зброї, ніж очікувало НАТО, і Україні треба нарощувати свій ВПК.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи впорається Литвиненко на посаді секретаря РНБО.