Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Хоча, до речі, серед вимушено переміщених осіб рівень громадянської активності навіть більший зазвичай, ніж серед місцевого населення. Тому що ті, хто поїхали, це вже вибір ногами, пасивні зазвичай на нього не наважуються, вони або залишаються, або евакуйовані», - зазначає Олег Саакян.

Як розповідає експерт, от у Запоріжжі у побуті взагалі немає такого поняття, як переселенець, це просто нові запоріжці, тобто їх сприймають як частину. Адже, пояснює він, це велике місто, там завжди була міграція, і нових людей ідентифікують як потенціал.

А Маріуполь, зауважує гість програми, до повномасштабної війни завдяки цьому виріс майже вдвічі, з міста, яке не дотягувало до 300 000, воно стали півмільйонним, і це все переселенці, для яких робили все, щоб вони залишилися, інтегрувалися як нові маріупольці. До того ж, підкреслює він, тому Маріуполь себе дуже проявив і у 2014, і у 2022 році, це була приазовська фортеця України.

«До речі, не даремно ті самі греки приїздять зараз в Одесу і кажуть про те, що вони готові передавати і старе радянське озброєння, допомагати нам фінансово. Тому що ми ж розуміємо, громади на цих південних територіях, якраз одна із таких материкових столиць грецьких осередків – саме Маріуполь», - зауважує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов розповів, що не так з терактом у «Крокусі» і хто до цього причетний.

Також Знай.ua писав про те, що Дубов прокоментував заяву Роба Бауера про те, що росія виробляє більше зброї, ніж очікувало НАТО, і Україні треба нарощувати свій ВПК.