Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, на жаль, не весь Захід іще зрозумів реальну загрозу з боку росії, це передусім Угорщина, Словаччина. Тим не менш, стверджує він, ключовими для нас є Франція і Німеччина, і допомога від них Україні зараз зростає, вони є локомотивом в економічній, військовій сферах ЄС.

«Німеччина більше відповідальною є за економіку, а безпеково, так було традиційно з моменту утворення Європейського Союзу, Франція є передовою країною, яка формулює ось безпекові імперативи. Ось ці дві країни, як ми бачимо, вже зрозуміли», - стверджує Максим Ялі.

Водночас він зазначає, що ця допомога збільшилась на тлі сумнівних заяв Трампа щодо російської агресії та недостатнім фінансовим вкладом у НАТО. І ці заяви, нагадує експерт, Трамп робив неодноразово, і зараз у нього достатньо високі шанси перемогти на виборах у США в листопаді. Отож, констатує він, страх залишитися наодинці з росією у війні спрацював.

«Вони вже починають готуватися до цього сценарію. Це навіть не сценарій, не план Б, а план А, він уже стає основним. І, як ми бачимо, у цьому сенсі збільшується і допомога Україні, і підтримка. І ось те, що Орбана дотиснули, аби він перестав блокувати виділення нам військової допомоги від ЄС на чотири роки, так само вкрай важливо», - пояснює Максим Ялі.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, хто може ввести свій контингент в Україну і з якою метою.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи є ризики нового наступу рф на Харків.