Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Потрібно зрозуміти, що ми сьогодні дуже сильно залежимо і хочемо бути в Європі. Не потрібно очікувати, що поляки нам будуть допомагати у цьому напрямку, тому що ми прямі конкуренти в аграрній галузі. І нам потрібно зрозуміти, що це нормально», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Як він розповідає, поляки отримали більше 140 млрд доларів на агронапрямок від ЄС, і ми також кандидати на отримання такої великої суми, це за 100 млрд доларів. І в цій ситуації, продовжує експерт, поляки вносять пропозицію, щоби ми отримували не більше 15 млрд щороку, тобто загальну суму нам виплатять не за 5 років, а за всі 10.

«Я впевнений, що ЄС над цим буде думати, тому що у деяких місцях я бачу, що Євросоюз погоджується з ними і десь йде на поступки, але я не можу сказати, що по всіх напрямках. Тому я вважаю, що нам потрібно дочекатись», - зазначає Георгій Біркадзе.

Загалом же, стверджує експерт, будемо сподіватися на перемогу здорового глузду, перевага буде на нашому боці, ми спокійно будемо отримувати дотації, виробляти продукцію і постачати її на європейський ринок, це дійсно важливо для нашої держави.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, як Україна може заробляти більше в аграрному секторі.

Також Знай.ua писав про те, що Дубов пояснив, як не допустити прориву фронту цього літа.