Про це він розповів у своєму блозі.

«Черговий прорахунок путінської влади. росія розраховувала на те, що Європа посипиться вслід за Сполученими Штатами, які зараз не поспішають розглядати питання про надання Україні допомогу в Конгресі. От думали, що Європа піде за цим прикладом, буде займатись чим завгодно, зеленою енергетикою, інтеграцією біженців, іншими питаннями, окрім тільки оборони. Але ні», - підкреслює Олександр Мусієнко.

За його словами, це стратегічний перелом, це та геополітична реальність, про яку ми читали в історії часто і яка зараз оживає в нас перед очима, це боротьба за лідерство у Європі. Зокрема, розповідає експерт, Франція зараз гуртується разом із Британією, це буде наш клуб, там буде представлена Україна. Не даремно, додає він, ці країни постійно нагадують про те, що вони надали Україні SCALP-EG і Storm Shadow, киваючи у бік Німеччини, яка так і не спромоглася передати Taurus.

«Тому ми спостерігаємо зараз боротьбу за лідерство в Європі, це дуже добре для нас. Тобто це хороші тенденції на тлі зволікання і відсутності поки хороших новин з-за океану. Хороші тенденції в тому, що Європа буде відігравати роль лідера, і, зрештою, ми пристанемо до нової Антанти», - констатує Олександр Мусієнко.

На його думку, у цьому новому союзі, окрім Британії, Франції та України, можуть бути також Нідерланди, Норвегія, Данія, Швеція, Фінляндія, Польща і країни Балтії. Це, підкреслює експерт, - сильна команда, щонайменше дві ядерні держави, а також дуже сильні економіки.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чи повернуться в Україну студенти, яким дозволили виїжджати закордон.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів про плани Британії і Франції щодо нової Антанти.