Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Нам сьогодні потрібно натиснути на НАТО, на Альянс, щоби нам цього року дали конкретну пропозицію. Тому що я вважаю, що 100 млрд (ред. – з фонду Столтенберга) – це не великі гроші, нам набагато більше може дати Альянс. І потрібно, щоби всі зрозуміли, всі країни, хто є в цьому Альянсі, що вони інвестують у свою безпеку, а найвищу ціну платить Україна», - пояснює Георгій Біркадзе.

На думку експерта, цей фонду допомоги Україні у НАТО все-таки створять, зібрати їм 100 млрд на 5 років – не проблема, сума не значна, до того ж, із зі всіх країн-членів тільки 11 виконують свої обов’язки щодо внесків відносно відсотка ВВП. Принагідно він нагадує, що це чи не фінальне рішення Столтенберга на посаді генсека НАТО, важливо, щоб його виконали.

«Поживемо – побачимо. Але я вважаю, що він хоче піти красиво. Дуже важливо зрозуміти, що, коли він був генсекретарем, почалось повномасштабне вторгнення в нашу країну, і сьогодні йому потрібно це. Це його історія, він хоче піти і залишити якийсь шлейф із добрих справ. Тому сподіваюсь, що все вийде», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Позній розповів, коли, на думку українців, закінчиться війна і відбудуться вибори.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, хто і чому перешкоджає Україні виходити на європейський ринок.