Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Дивлячись на те, як російська орда військового злочинця путіна викошує нашу енергетичну інфраструктуру, як бомбить Харків і решта не лише прифронтових районів Україні, спадає на думку запитання, яке найближче оточення Єрмака свого часу поставило публічно перед генералом Залужним: а чи є у вас план перемоги? І я хочу повторити це запитання, але вже для команди Зеленського, Єрмака. А у вас є план перемоги? У вас є стратегія розуміння, як ми переживемо цей непростий 2024 рік і як будемо перемагати російську орду?», - коментує Микола Томенко.

Зокрема, нагадує він, восени всі називали кількість відсотків, наскільки захищені ті чи інші об’єкти нашої енергетичної інфраструктури, але після останніх обстрілів ми побачили неефективність цього захисту. Також гість програми розповідає, що ще в часи, коли він був головою комітету з питань екологічної політики у 2014-2016 роках, фахівці говорили про проблеми, які в умовах війни взагалі на 100% очевидно.

По-перше, стверджує він, треба було підтримувати відновлювальну енергетику, натомість наші енергетичні олігархи ще давно переконали владу, що треба орієнтуватися на вугілля, газ, і взагалі інвестувати у великі енергетичні об'єкти, а тоді відновлювати їх, коли ті розбомблять. Другий проєкт, розповідає експерт, пов’язаний із розподільчою генерацією, держава могла інвестувати в енергетичні об'єкти до 15 Мвт, це газопоршневі, це біогазові, це електростанції на біопаливі, відповідно, сонячні тощо.

«Тобто, умовно кажучи, велика кількість таких об'єктів робила б абсурдним і неефективним витрачання ракет вартістю від 1 млн доларів, щоб полювати за такою кількістю об'єктів меншого енергетичного формату. На жаль, ні перше, ні друге влада не зробила. І виникає питання в мене, а хто ж нестиме відповідальність? Хто буде розслідувати, хто понесе покарання? Тому що фактично левова частина енергетичного потенціалу України сьогодні знищена», - пояснює Микола Томенко.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чому Малюка оголосили в розшук і заочно арештували у росії.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про деталі нового закону про мобілізацію.