Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як зазначає журналістка, цей закон буде стосуватися всіх, тепер протягом 60 днів після того, як закон набуде чинності, потрібно буде піти в ТЦК або у ЦНАП і уточнити свою адресу, контакти. Окрім того, додає вона, військовозобов’язані повинні отримати і всюди носити із собою військово-облікові документи, пред’являти їх на вимогу поліції, ТЦК, і без них не можна буде оформити внутрішній і закордонний паспорт.

«Тепер людина може отримати повістку і навіть не знати, що вона її отримала. Є дуже багато випадків, коли людина прописана в одному місці, а мешкає зовсім в іншому. Так от тепер повістка буде вважатися врученою», - констатує Катерина Котенкова.

Також, повідомляє вона, під час розгляду правок у сесійній залі Верховної Ради виникла колізія, адже положення про фото- і відеофіксацію всієї цієї процедури вручення повістки відхилили, а в оповіщенні військовозобов'язаних будуть брати участь поліція, представники органів державної влади, місцевого самоврядування і керівники підприємств. І в офіційному повідомленні на сайті ВР, додає журналістка, пише, що тепер повістки перестають бути елементом шантажу і залякування, оскільки в документі буде зазначена конкретна інформація.

«А тепер найбільш неприємне із узагалі всієї цієї повісткової каші. Якщо військовозобов'язаний не відвідав ТЦК у терміни, які зазначені в повістці, ТЦК отримує право звертатись до Нацполіції, щоб затримати таку особу. Якщо ж це неможливо, ТЦК тоді надсилає рекомендований лист, причому він вважається врученим за фактом відправки, і неважливо, отримала людина, не отримала, далі вмикається лічильник. Якщо через 10 днів людина не прийшла в ТЦК, військкомат одразу звертається до суду за призначенням покарання», - розповідає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що фонд на 100 млрд – не надто серйозна сума для такого потужного блоку, як НАТО.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарьов розповів, які шанси, що Конгрес все ж таки виділить Україні 61 млрд доларів.