Про це він розповів у своєму блозі.

«Яндекс має голосовий помічник, називається «Аліса». Було представлено принципово нову версію голосового помічника, як кажуть, це справжній аля чат GPT, штучний інтелект, бла-бла-бла. І ось я почитав огляди на цю тему і знайшов цікавий уривок, який мені здався дуже підозрілим», – розповідає Михайло Шейтельман.

За його словами, як повідомляється, «Алісу» удосконалили, тепер вона може пояснити складний термін чи дати історичну довідку, а потім відповісти на запитання, не втрачаючи нитки розмови. Також, додає експерт, вона звертається до інтернету, але не зачитує інформацію з першого посилання в Яндексі, а генерує зв'язану відповідь. Тим не менш, підкреслює він, галюцинації, тобто помилки у фактах у нейромережі все ще трапляються, іноді «Аліса» може посилатися на неактуальні джерела.

«Впізнаєте? А я впізнаю інтерв'ю Такера Карлсона з володимиром путіним. Тепер ми знаємо, хто говорить за цього двійника путіна, адже це та сама «Аліса» з чатом GPT, яка здатна дати історичну довідку, але в неї трапляються галюцинації, тому вона несе всяку маячню дорогою, а потім відповідає на запитання, не втрачаючи нитки розмови», - розмірковує Михайло Шейтельман.

Тому, констатує він, коли Карлсон спитав у путіна, про яке століття він говорить, той чітко відповів, що про 13, потім ще й листи Богдана Хмельницького приніс. Так що путін, підсумовує він, як і «Аліса», сам вирішує, коли згенерувати відповідь, сказати погоду, а коли вимкнути світло.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чому Малюка оголосили у розшук і заочно заарештували у росії.

Також Знай.ua писав, що Соболєв розповів, чи можна провести в Україні справедливу мобілізацію.