Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Україна – не Ізраїль. І вага України у світі загалом є значно меншою, ніж питома вага Ізраїлю. Другий момент – це суб'єктність. Ізраїль її вибудовував із самого початку. Із проголошення незалежною державою Ізраїль вибудовував власну суб'єктність. Україна про суб'єктність мало думала, вважаючи, що й так нам усі допоможуть», – пояснює Кость Бондаренко.

Крім того, розповідає він, роль відіграють розміри країни, адже Ізраїль, розміром за Київську область, захистити набагато легше, ніж Україну, і свій «Залізний купол» вони створювали роками, тому готові захищатися.

Також експерт зазначає, що є ще питання щодо того, що сталося в Ізраїлі. Зокрема, пояснює він, Ізраїль каже, що відбив практично все, 99%, а Іран заявив про те, що їхня гіперзвукова зброя досягла мети, тому ще не зрозуміло, хто блефує.

«Ну, і, відповідно, ізраїльське лобі, воно традиційно досить сильне в Лондоні, у Вашингтоні, у європейських столицях. Україна тільки-но починає створювати свої лобістські структури, і то радше витрачає гроші на публікацію різноманітних статей у серйозних, впливових виданнях, вважаючи, що на цьому лобістські намагання закінчуються», - підсумовує Кость Бондаренко.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чому США збивають ракети, які летять на Ізраїль, але не на Україну.

Також Знай.ua писав про те, що Шишкін пояснив, чому президентські вибори під час війни неможливі.