Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Атака на російські НПЗ виявилася досить ефективною. До речі, вони перші місяці атакували наші НПЗ і фактично завдали дуже суттєвої шкоди всій цій системі, фактично ми все це тепер завозимо з-за кордону. Тому НПЗ – таке чутливе місце у ланцюзі постачання російської держави та армії пальним», - стверджує Олександр Левченко.

Також, констатує він, удари по російських НПЗ – це суттєва шкода, через це кремль менше грошей спрямовує на Збройні сили, це послаблює армію, логістику. Саме тому, додає гість програми, багато західних політиків уже відзначили, що і у Другій світовій нафтопереробні заводи нацистської Німеччини були першими цілями на знищення.

«Я не знаю, можливо, були якісь зобов'язання Вашингтона перед москвою, про які ми не знаємо, таємниці тощо… Треба було заздалегідь попереджати? А що натомість? Ми цього не чули. Почули про те, що не треба нібито бити НПЗ в останній момент, коли ці удари стали дуже ефективними та болючими для російської федерації та її армії», - розмірковує Олександр Левченко.

Тому, стверджує дипломат, відмова від такої тактики з нашого боку, звісно, потребує посилення ЗСУ в інших напрямках. Зокрема, зазначає він, надання ППО, щоб збивати російські ракети, дрони тощо, тому вимоги України цілком логічні.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Цимбалюк пояснив, що проблема не в спікері Джонсоні, а в Трампі, це він блокує допомогу Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко пояснив, чому Україні потрібно налагодити виробництво власних ракет.