Про це він розповів у своєму блозі.

«Вони би підтримали Зеленського. Звучить дико начебто, але нагадаю, що перед 24 лютого 2022 року рейтинг Зеленського катастрофічно зменшився, катастрофічно для влади, після 24 лютого зріс до максимальних вершин, тому що влада продемонструвала, Зеленський зокрема, що вони готові брати участь у відсічі фашистській російській агресії. Відповідно, ставлення українців моментально змінились», - зазначає Олесь Доній.

Зараз же, розповідає експерт, ми бачимо, що ставлення українців до влади і до президента коливається, а от агресія проти такого великого міста, як Харків, знову згуртувала би нас усіх навколо Зеленського. Якщо припустити, міркує він, що влада росії залишилася така ж тупа, як вона була перед 24 лютого 2022 року, то можемо припустити, що наступ на Харків буде, але ж, якщо ні, то треба шукати, що їм вигідно.

«Що вигідно нашому ворогу? Не атака в лоб на велике місто, де вони загрузнуть на кілька років, а тактика, яку вони обрали зараз. Тактика довготривалої війни з поступовим витісненням десь, якщо це вдається, навіть якщо це просто стабілізована лінія фронту, і ставка на внутрішню дестабілізацію в Україні», - пояснює Олесь Доній.

Отож, підкреслює він, наступ на Харків зруйнував би цю тактику кремля. Натомість, констатує ідеолог, їм вигідніше просто чекати, поки почнеться невдоволення через відсутність виборів, через економічні, соціальні проблеми, через заборону виїзду чоловіків закордон і мобілізацію. Але наступ на Харків, стверджує експерт, у ці плани не входить.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Доній – автор Концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Сейраш розповіла, чи встигне дійти західна допомога до наступу рф наприкінці травня.

Також Знай.ua писав про те, що Горбаль розповіла, чому в Україні почався бум розлучень.