Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Весь світ розуміє, і ми це теж розуміємо, що найближчими місяцями буде проведено низку зльотів, низку самітів тощо, і до осені намагатимуться нас укатати до початку якихось мирних переговорів, називаючи це як завгодно – заморозка, не заморозка , зупинка, мир, не важливо. Ще ніхто не знає, якими будуть ці контури», - стверджує Дмитро Співак.

Проте, констатує він, не можна ухвалити таке рішення в один день, і тому до цього додається певний набір інструментаріїв, один із головних – це наші договори щодо гарантій безпеки. Як пояснює експерт, вони нам потрібні для того, щоб розуміти, з чим і ким ми увійдемо у мирний час, як захищатимемося у разі повторного нападу та як цього не допустити. І тут, додає гість програми, є два шляхи, перший з яких – вступ до НАТО, але поки що цього немає.

«Тому в цьому плані ми не отримаємо гарантії безпеки. А що тоді може стати гарантією нашої безпеки? Правильно – спільна участь у виробництві озброєнь, спільна участь у відтворенні власного потужного ВПК та спільні партнерські відносини щодо постачання», - пояснює Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
Плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток Газові прилади доведеться відключити: "Газмережі" застерегли кожного споживача
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов розповів, чи може російсько-українська війна закінчитися раптово.

Також Знай.ua писав про те, що Соколова розповіла про скандальне інтерв'ю з Фаріон.