Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, 120-130 винищувачів F-16, які нам пообіцяли західні країни, не одразу опиняться в Україні, поставки будуть йти партіями. На його думку, якщо взяти навіть найоптимістичніші прогнози і оцінки, то всі літаки ми отримаємо десь на 2026-2027 навіть роки, але не факт, бо ситуація змінюється.

«Видно, що вона змінюється, тому що, знову ж таки, чергова ракетно-дронова атака по території України, зокрема значна кількість засобів ураження були скеровані на Хмельниччину, знову аеродром Старокостянтинів. Бачимо, що росія атакує не тільки об'єкти енергетики і критичної інфраструктури, зараз для них на цей період часу будуть і аеродроми в пріоритеті. Вони ж у передчутті, що мають прибути літаки», - пояснює Олександр Мусієнко.

За його словам, росіяни відчувають, моніторять та оцінюють ситуацію, і тому хочуть різними способами максимально знищити все, що тільки можуть, для того, аби це постачання зірвати. Тому, констатує експерт, для нас актуальне питання не лише літаків, але й додаткових ППО, до того ж різних типів: не тільки для протидії балістиці, а треба і антидронові системи, і ближнього радіусу дії, і середнього, IRIS-T, NASAMS, тощо.

Популярні новини зараз
Кінець скоро? Ліванська провидиця, що передбачила COVID-19, дала прогноз щодо війни в Україні Окупанти продовжують принижуватись перед Китаєм: тепер готові продати стратегічну територію ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пальчиков розповів, чи залишаться в Україні після війни нерозміновані території.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як розширити плацдарм ЗСУ у Кринках.