Про це він розповів у своєму блозі.

«Зараз на Сході чітко видно, і про це сказав головнокомандувач Збройних Сил України, що ворог зменшив кількість фактично атак, але він розширює просто лінію фронту, намагаючись розтягнути для того, щоби вишукувати проблемні місця у нас, які можуть бути», - зазначає Олександр Мусієнко.

За його словами, зараз ключове завдання ЗСУ – насичувати оборонні порядки необхідною зброєю для того, щоби завдавати ворогові ще більше втрат. Адже, констатує експерт, чим більші у них втрати, тим швидше вони будуть вимушені звужувати ділянки для наступу.

«Ворог концентрується в наступі, ми концентруємося в обороні на тих ділянках, які є найбільш загрозливі, де агресор атакує, де вони застосовують значну кількість військ. Ми, відповідно, там обороняємось, і ці порядки треба насичувати. Ворог це бачить, і намагається розтягти, тобто вони створюють різні джерела напруги. Але, якщо блокувати вчасно і правильно ці напрямки, де вони розтягують сили, тоді фактично можна буде зупинити атаки, що зараз і роблять наші Сили оборони», - пояснює Олександр Мусієнко.

Водночас, зауважує він, ворог має певні тактичні успіхи, ініціатива у нього, але ЗСУ роблять усе, щоби стримувати просування, і росіяни не можуть розвинути оперативно-стратегічний успіх. І це, стверджує експерт, можна вважати вже успіхом ЗСУ разом із допомогою партнерів.

Популярні новини зараз
Перекази між картами будуть обмежені: вже готується рішення "Мені пох*й, хто там воював - здохніть всі": в Одесі неадекватний фітнес-тренер накинувся на військових У Києві хочуть переглянути тарифи на опалення: скільки доведеться платити Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов заявив, що після отримання винищувачів F-16 ЗСУ зможуть зменшити загрози від російських КАБів.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи справді Трамп готовий торгуватися з путіним за українські території.