Про це він розповів у своєму блозі.

«А росії не потрібно перемир'я з її втратами і з її стрімким падінням? Я думаю, що потрібно, так. З такими темпами, як вони воюють, ну, за рік їм вдасться десь просунутися, а, можливо роки півтора-два вести бої за Донецьку область тільки… І з тим, що все ж таки Україну, я сподіваюсь, можуть підсилити і літаками, і ракетами тощо. Ми так само будемо підсилюватися», - зауважує Олександр Мусієнко.

Тому, констатує він, пішов ось цей пошук мирного треку, президент Зеленський сказав в інтерв'ю для видання BBC про те, що це може відбутися, і перемовини з росією можуть бути до кінця року у рамках Саміту миру, але найважливіше, щоби серед цих усіх мирних планів переміг саме український.

Зрозуміло, зазначає експерт, що у закритих форматах через посередників обговорюється, як вийти на переговорну позицію, як змусити росію виконувати зобов’язання і як виштовхнути на перший план саме український мирний план, але поки така можливість слабо проглядається.

«Якщо не мирний трек, який може йти і призвести до тимчасового припинення вогню, можливого переговорного процесу, то другий сценарій – це бойові дії, ведення оборонних кампаній у 2025 році з можливою підготовкою до українського наступу з перехопленням ініціативи. Але тоді це питання, наскільки швидко ми зможемо доукомплектувати і забезпечити наші потреби. Ось, які питання є, наскільки Захід буде готовий нас забезпечувати», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шатилович розповів, що найближчим часом відбуватиметься на Луганщині, Харківщині та Херсонщині.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи зупинить Трамп російсько-українську війну одним дзвінком.