Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, з капітального ремонту вийшов один атомний блок, і це покращує ситуацію з електроенергією, відключення світла зменшуються. Однак, додає він, не треба забувати про погодні умови, через які у нас уже горіли трансформаторні підстанції, що впливало на постачання.

«Ми зможемо менше часу проводити без електроенергії вже в липні. Якщо говорити за подальший час, то очікується на серпень вихід всіх атомних блоків з капітальних ремонтів. При умовах, якщо не буде постійних обстрілів, ми вересень і жовтень зможемо взагалі пройти без відключення», - повідомляє Олег Попенко.

Також він повідомляє, що Молдова обмежила імпорт електроенергії для України, бо їй, по суті, самій не вистачає потужностей зокрема через ті ж самі погодні умови. На жаль, пояснює експерт, високовольтні мережі що в Молдові, що в Україні вкрай погані, вкрай застарілі, модернізація не проводилась 10-15 років, ніхто не проводив капітальних ремонтів трансформаторних підстанцій, і вони не витримують навантаження збільшення споживання.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів про початок захоплення росії з острова Великий Уссурійський.