Про це він розповів в авторській програмі Валерія Савчука «Різні люди».

«москва чудово розуміє і завжди розуміла, що часто українські літератори, філологи, поети становлять не меншу небезпеку, ніж українські підпільники, наприклад, або українські вояки. Якщо ми згадаємо, то у 1920-х і на початку 1930-х років вони взялися знищувати українську інтелігенцію, а до Коновальця, який був організатором і керівником українського підпілля, дібралися значно пізніше. Вони розуміють, що насправді головне – дух вбити, потім уже треба вбивати тіло. Те саме підпілля і той самий спротив підживлюється, умовно кажучи, поезією», - пояснює Дмитро Корчинський.

По-друге, зазначає політик, росіяни хотіли нам якось відповісти на те, що ми знищили вже ряд їхніх пропагандистів. Тим паче, додає він, їм хотілося це зробити саме у Львові як осередку українського духу і української непримиренності.

Також, зауважує гість програми, Ірина Фаріон була легкою ціллю, у неї не було авто, вона не охоронялося, підійди де завгодно і вистріли, так і сталося, а ще й на фоні нещодавньої кампанії цькування проти неї, яку підняли корисні ідіоти і долучилися за її висловлювання азовці, міністр освіти тощо.

«У кожного Кучми має бути свій Гонгадзе, у Порошенка це була Гандзюк. «Хто вбив Гандзюк?» - головне антипорошенківське гасло, я пам'ятаю. Зараз «Хто вбив Фаріон?» будуть пред'являти Зеленському. І неважливо всім буде, тому що всі, хто не люблять Зеленського, будуть тикати йому в ніс Фаріон, не задумуючись, що це може бути деструктивна поведінка. Як би ти не був налаштований проти Зеленського, але це фактично удар по державі, а не по Зеленському», - підсумовує Дмитро Корчинський.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов розповів, чи справді українців готують до переговорів із рф.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як знищити логістику росіян в окупованому Криму.