Про це вона розповіла на каналі «Прогноз».

Українські F-16 оснащені системами раннього попередження про ракетну атаку та двома типами ракет повітря-повітря, AIM-9 для знищення цілей у ближній зоні та AIM-120, яка відповідає за середню та велику дальність. За даними різних видань, дальність другого типу ракет – до 120 км. Ракети такої дальності допоможуть відігнати ворожу авіацію, яка пускає КАБи по Харкову та іншим місццям далі від лінії фронту?

Так. Тут карти кажуть «так». І карта вибору. Тобто там, де йде небезпека – захист неба для нас насамперед. Але, знову ж таки, після того, як українські Збройні сили знищили російські винищувачі (не пам'ятаю точну кількість), у них знову йде небажання вилітати чи йти виконувати свою роботу. Це те, що стосується російських пілотів.

Чи ці F-16, які зараз є в Україні, змінять вже сьогодні кардинально ситуацію на полі бою у наш бік?

Це зрив. Змінюватимуть, тому що це йде зрив планів і ніби відмова, ухиляння від наміченої мети. Бачите, вони відмовляються. І там, де вони сподівалися на одне, вони змушені, бачите, міняти тактику. У них тактика зараз ніби закопування, я так розумію, під землю. Це їх не врятує.

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Літаки F-16 можуть покращити ситуацію на Херсонському напрямку?

Так. Вони (ред. – карти) постійно говорять, що вони (ред. – літаки) працюють як захист, це карта захисту зокрема, потужного захисту. Над Херсонщиною зокрема – так.

Як повідомляв Знай.ua, Атаманова розповіла, що росіяни готуються застосовувати нові шахеди.

Також Знай.ua писав про те, що Гнатюк розповіла, як натальна карта Зеленського програється у долі України.