Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами експерта, думка міністра фінансів про закінчення війни має нас мало цікавити, оскільки йому краще займатися фінансами, фінансовою політикою держави, економікою, бюджетом тощо. А війна та її закінчення, наголошує він, – політичне питання, яким має займатися військово-політичне керівництво України.

«Тому давайте слухати те, що говорить президент, глава держави, там формула миру, Саміт миру тощо. І слухати, що кажуть зовнішні гравці, бо ми самі не можемо дійти до миру. Це буде загальний світовий консенсус. Тому Марченко краще фінансами займався б», - стверджує Дмитро Співак.

А щодо закінчення війни, розмірковує він, то прогнозувати тут не можна, але оцінити тенденції можна. За словами експерта, настав момент, коли російсько-українська війна не влаштовує абсолютно всіх головних геополітичних гравців, оскільки вона заважає світовій торгівлі, логістиці, коридорам тощо, а отже, світові еліти вирішили закінчити і нашу війну, і на Близькому Сході.

«Думаю, що на рубежі кінця цього року - весни 2025 року активну фазу війни і в Європі, і на Близькому Сході буде закінчено. Але далі ще десь рік піде на політичні договорняки, торги з багатьох напрямків та сфер», - підсумовує Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заявив, що дипломатія – це добрі слова, а пістолет – це українська армія та удари по території росії.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чому все ж таки Захід вирішив віддати росії вбивцю Красікова.