Про це він розповів у своєму блозі.

«Сполучені Штати відреагували, як і Європейський Союз, абсолютно нормально. Вони сказали, що це суверенне право України ухвалювати рішення про такі операції і обирати, яким чином і способом себе захищати. Абсолютно правильна, адекватна позиція. І сказали про те, що запитають, спробують навести довідки тощо, чому Україна пішла на це. Але ніхто нічого не критикував», - зазначає Олександр Мусієнко.

А тим часом, повідомляє він, New York Times опитало військових аналітиків і написало, що наступ у Курській області не має сенсу. Зокрема, розповідає експерт, видання написало, що це мало вплине на перебіг бойових дій і не матиме серйозних внутрішньополітичних наслідків для путіна, і малоймовірно, що ця операція змусить ворога вивести сили з України, росія має більш потужні конвенційні сили в цьому районі.

«Так а де ці потужні сили? Вибачте, при всій повазі до шанованих аналітиків, ви взагалі дивитеся апдейти і ситуацію, що відбувається? Чи ви всі живете уявами? От в мене таке враження іноді, що, даруйте, живуть віртуальною реальністю і міфами про силу, могутність Радянського Союзу, а тепер росії. Та нема цієї сили, Україна скільки вже разів це спростовувала і доводила», - підкреслює Олександр Мусієнко.

На його думку, цим аналітикам пора розплющити очі, і взагалі це проблема багатьох теоретиків-аналітиків, які не можуть вийти за межі своїх уявлень, сформованими академічним середовищем. Натомість, констатує експерт, світ змінюється, і Україна демонструє, наскільки швидко.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Давидюк розповів, що не так із планом Трампа і що насправді він готує для росії.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як далеко ЗСУ зайдуть у Курській області.