Про це він розповів у своєму блозі.

«Мета цих контрударів, коли ворог активно атакує на Сході, - це спробувати розтягти їхні сили, відволікти їхню увагу, змусити їх передислоковувати ті ж самі резерви, ті ж саме угрупування військ, підрозділи, які могли бути теоретично завтра чи через тиждень перебазовані на Схід, де тривають активні бойові дії», - пояснює Олександр Мусієнко.

До того ж, додає він, кожен знищений сьогодні у Курській області гелікоптер Мі-8, Ка-52, танк, бронемашина завтра на фронті вже не з’явиться на жодному напрямку. А ворог тим часом, констатує експерт, зазнає втрат і думає, як зупинити цю атаку, а вона триває.

«І ворог продовжує думати, а що йому з цим робити. Вони там бідкаються, що українські сили підтягнуть резерви, що ЗСУ збільшують присутність на кордоні Сумської-Курської областей. Нехай бідкаються, ідея абсолютно правильна – завдати контрудар», - підкреслює Олександр Мусієнко.

За його словами, узагалі ЗСУ мали два варіанти для такого контрудару: перший – це лівобережжя Херсонщини, де потрібно було би форсувати Дніпро, що складно, і другий – на території росії, у напрямку Білгород-Курськ. На думку експерта, ЗСУ обрали правильний напрямок для удару – Курська область, і не обов’язково там затримуватися, це мають бути наїзди зі знищенням складів, живої сили, техніки, військових об’єктів тощо.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Себастьянович розповів, чи можуть цього року відбутися переговори між Україною та росією.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи буде Україна продовжувати боротися із вагнерівцями в Африці.