Про це вона розповіла на каналі «UKRAINE THE BEST».

Як розповідає гість програми, загалом київські театри практично не відчули втрат з початку повномасштабної війни, хіба кілька акторів поїхали закордон відвезти дітей, але загалом вони повертаються. Принагідно він згадує, як після розпаду СРСР російські артисти з єврейським корінням поїхали в Ізраїль, але згодом повернулися, бо потрібно знати мову.

«Нікуди ти не дінешся. Мова – це територія мічена, яку треба захищати нам, українському театру, щоб туди не влізла інша територія театральна. І це зрозуміла для мене річ із самого початку своєї діяльності», - підкреслює Богдан Бенюк.

Так само, констатує він, зараз важливо і розвивати український кінематограф. За словами артиста, коли 15 років тому Михайло Іллєнко проводив фестиваль «Відкрита ніч», здавалося, що вже все, нема режисури, нема операторської майстерності, студенти показують короткі роботи, кінофакультет загинається, грошей немає, фінансують один фільм і думають, що він здобуде всі нагороди.

«А воно так не буває, бо від кількості якість з'являється. І от з'явилася така кількість у нас різних режисерів і з освітою, і не з освітою прямою, і оператори цікаві, і композитори, які мали можливість потім писати оригінальну музику для тих картинок, які знімали. Це неймовірний процес розпочався, дуже цікавий», - підсумовує Богдан Бенюк.

Популярні новини зараз
Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мелешкіна розповіла, що зараз з авангардом – він помер чи продовжує жити.

Також Знай.ua писав про те, що Пелех розповіла, як потрібно розвивати культуру.