Про це вона розповіла на каналі «UKRAINE THE BEST».

За словами гості програми, у питанні авангарду, як і в інших, є оптимісти і скептики: одні хочуть бачити авангард тяглим, живим і таким, що продовжується, інші – традиційним, неживим напрямком 20-30-их років минулого сторіччя. Звісно, констатує вона, якщо ми дійсно хочемо вивчати це, то треба розуміти, що той класичний, традиційний авангард вже впливає на сучасних художників, і вони свої експерименти продовжують.

«Традиції розвиваються і переростають у щось гостроактуальне, те, що потрібне саме сьогодні. Я думаю, ось ці чотири хвилі авангарду, на цьому воно все не закінчується, воно продовжується, воно зараз є одним із найактуальніших напрямків. Рефлексії на класичний авангард надають дуже багато можливостей саме і для художників, і для людей театру, для кінематографістів, все це поле для експериментів», - пояснює Ірина Мелешкіна.

Узагалі, розповідає науковиця, авангард – не просто стиль, а різноплановий напрямок з масою відгалужень, від конструктивізму до китайщини, шинуазрі, китайського стилю, який використовував Петрицький.

«Це дуже цікаво досліджувати, які плідні наслідки дають такі стильові поєднання. І зараз воно не припиняється, воно продовжується. Людям, я думаю, яким хочеться бачити авангард живим, сильним, повнокровним і таким, що продовжує своє життя, ця позиція близька буде», - підкреслює Ірина Мелешкіна.

Популярні новини зараз
Ухилянтів ловитимуть по новому: ТЦК змінюють режим роботи Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Вересень здивує мінливістю: прогноз погоди, коли чекати перших заморозків цієї осені Гроші не виплатять з вересня: хто залишиться без допомоги
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Донін пояснив, що авангардне кіно, артхаус – це те, на що потрібно мати сміливість, попри можливе несхвалення.

.Також Знай.ua писав про те, що Коган розповів, як стати справжнім джазменом.