Про це він розповів на каналі «UKRAINE THE BEST».

«Коли запитали Чарлі Паркера, відповідь була геніальною. Хто такий джазовий музикант? Перше – ти маєш опанувати свій інструмент досконало, ти маєш послухати все, що було зіграно до тебе на цьому інструменті. І третє. Як ви думаєте, що третє? Забути перше і друге, і просто грати. Оце і є джаз», - розповідає Олексій Коган.

Натомість часто, констатує він, кажуть, що джаз – це імпровізація, якийсь політ душі, але насправді це на 100% домашня заготовка. Інструмент музиканта, розповідає джазмен, – це його друге «я», можна поставити голос, це теж інструмент, гітара, трембіта, морська мушля, все, що хочете, і людина, яка більше читає, яка більше слухала, вільніша для думок уголос, для гри.

Як пояснює гість програми, кожній дівчині би хотілось отримати від свого обранця зізнання в коханні на папері, але навряд воно вразить, якщо хлопець за все життя прочитав дві книжки – телефонну і розклад електропоїздів на Фастів.

«Тому для мене джаз – це домашня заготовка, це думки людини вголос. І тому людина, яка більше знає, яка більше слухала, яка вільніша у своїх думках, може називатися джезменом. Джазмен, який грає одну і ту ж фразу однаково, вас обдурили, це не джазмен, це гарний ремісник», - пояснює Олексій Коган.

Популярні новини зараз
У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло 10 800 грн для кожного члена сім'ї: хто отримає відчутну підтримку В Україні пенсіонерам дозволили відмовитися від виплат: у чому суть "маніпуляцій" Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Веселовська розповіла про українські театральні пошуки: корифеї проти авангарду.

Також Знай.ua писав про те, що Вишеславський розповів про Нову хвилю в авангардистському малярстві 20 століття.