Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

За словами експерта, у своїх інтерв’ю наші високопосадовці загалом схиляються до того, що в Україні належним чином організована протидія корупції, а керівники антикорупційних органів, зокрема новопризначений керівник Антикорупційної прокуратури навіть заявив, що це найкращий рік для нас по боротьбі з корупцією.

«Навіть індекс сприйняття корупції в Україні у 2023 році виріс на три бали. Правда, ми знаходимось на одному місці з Алжиром, у них більше балів, із Зімбабве, Гондурасом тощо. Чому добавили нам бали? Тому що розпочався конкурс на обрання суддів Конституційного суду. Яке це має відношення до боротьби з корупцією, замовчують. Висунуті вимоги наших партнерів до української влади щодо виведення Антикорупційної прокуратури і ще більшого рівня її інституційної незалежності від Офісу Генерального прокурора теж, виявляється, добавляє нам бали», - розповідає Олексій Баганець.

Як зазначає експерт, сам він, досліджуючи питання боротьби з корупцією, користується статистичними даними, які є у відкритому просторі, однак зараз важко сказати, покращилась чи погіршилась ситуація в Україні, бо неможливо порівняти 2022 і 2023 роки.

«Почалася повномасштабна агресія з боку північного чи східного ворога, у нас частина територій була окупована, на частині території йшли кровопролитні бої. І там, звичайно, робота з протидії корупції не велася. Якщо сказати не про всю Україну, а зокрема про столицю, то яка може бути протидія корупції у перші місяці війни, коли всі борці з корупцією втекли зі столиці у безпечні західні регіони, як мінімум 2-3 місяці ховалися і боролися з корупцією там?», - пояснює Олексій Баганець.

Популярні новини зараз
Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сейраш попередила, що скоро путін знову почне погрожувати ядеркою або ще чимось.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чому Мексика відмовляється заарештовувати путіна.