Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Ми говорили, що до Покровська 25 кілометрів, тут уже 10. Я завжди чітко розписую просування, на скільки воно йде, скільки противник зайняв нашої території. Раніше було по 100, 200, 300 метрів, потім кілометри, зараз уже за шириною 5 кілометрів, за глибиною 2 кілометри, тобто просувається він (ред. – супротивник) на Покровському та Торецькому напрямках дуже швидко. Для позиційної війни це швидко», – розповідає Олег Старіков.

Як пояснює експерт, все це може призвести, по-перше, до тактичних криз на цих напрямках, а тактична криза будь-якої миті може перейти в оперативну – це прорив фронту та вихід на оперативний простір.

«Це приблизно те, що відбувається на Курському напрямку. Були прорвані оборонні лінії, наші передові частини вийшли на оперативні простори та почали кошмарити Курську область. Ось це може статися у нас, якщо ми не дотримаємося, якщо там буде прорив, а передумови до цього є», - пояснює Олег Старіков.

Проте, зазначає він, військові всі аналізують за найгіршим варіантом, їх так навчали, бо ти готовий до гіршого, а потім раз – і сталося найкраще. Тому, констатує гість програми, ситуація справді важка, до того ж, тактична криза назріває не лише на Покровському та Торецькому напрямках, а й північніше Енергодару, і на Вугледарському.

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Плату за світло нараховуватимуть по-новому Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів про перший мирний план для російсько-української війни.

Також Знай.ua писав про те, що Миселюк розповів, як далі будуть розвиватися події на Курщині.