Про це він розповів у своєму блозі.

«Нагадаю, перед 2022 роком у нас робилося дуже багато, причому обома президентами, для ослаблення обороноздатності. Я вже не кажу про попередників, ще до 2014-року, коли розпродавалася армія», - зазначає Олесь Доній.

Принагідно він згадує, що до 2022 року наші виробники не могли продати нашому Міноборони кевларові каски, їх продавали Німеччині, а після повномасштабного вторгнення ми їх же і випрошували. Також, додає експерт, велике питання у тому, а як це наші посадовці не провели евакуацію з прифронтової смуги, чи відчувають вони відповідальність за смерті тих українців, яких вбили російські фашисти.

«Якщо у нас не буде розуміння, що сильна держава – це не лише зброя, а і сила розуму і відповідне ставлення нормальне до українських громадян, то держава далі буде корумпованою, держава далі буде ослабленою всередині», - підкреслює Олесь Доній.

І про відновлення українського ВПК, констатує він, ми почали говорити чомусь лише після повномасштабного вторгнення, ця притча про пороховий завод уже всім набридла, тому доводиться просити гроші і зброю у Заходу, що робить Україну тотально залежною. З іншого боку, додає ідеолог, про яке стратегічне планування можна говорити, якщо вся країна довгий час чекала на закінчення війни за 2-3 тижні?

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гагаркін пояснив, що війна, хай і не в активній фазі, буде ще довго.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чи отримає Україна зброю від Ізраїлю.