Про це він розповів у своєму блозі.

На думку експерта, не випадково під час пресконференції у Києві президент Дуда згадав часи, коли Польща виходила з радянської зони впливу, але на території країни ще стояли радянські війська, а тоді сказав, що, якщо російські війська виходитимуть з України, а українські – їх атакувати, то він зателефонує Зеленському та попросить цього не робити.

«Ви зрозуміли, про що? Ви зрозуміли, що це не лише жарт? Це не чистий гумор. Всі сприйняли як гумор, на кшталт, ой, як класно пожартував Дуда. І Зеленський жартома відповів: «Ой, а раптом у мене телефон буде зайнятий». То був не жарт, хлопці. Те, що сказав Дуда, – це європейський план миру», - пояснює Михайло Шейтельман.

Принагідно він згадує, що виведення радянських військ із Польщі розпочалося 1992 року, а закінчилося 1993-го, тобто це відбувалося поступово, а не відразу. І, по суті, стверджує експерт, Дуда каже, що можна домовитися з росіянами, щоб вони вийшли з території України за певний термін, але тут потрібен сильний гарант, який вдарить по них, якщо домовленість буде порушена.

«Не миримося, природно, з росіянами, але підписуємо договір, що вони виводять війська з Криму протягом, скажімо, 2 років. Про це говорить Дуда. Це був жарт, але він цим жартом перевіряв реакцію цілком серйозно. Я думаю, що Дуда представляв у цій ситуації якусь європейську групу не переговорників, а мирних планувальників. Ну, а президент Зеленський там же зняв усі наші сумніви, мені здається, щодо якихось договірняків, які нібито готуються: закінченням війни може бути тільки відновлення територіальної незалежності України», - розмірковує Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Кінці з кінцями не зведете: яку пенсію отримають українці Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, як захистити українську енергетику від обстрілу.

Також Знай.ua писав про те, що Доній назвав найголовніші проблеми підготовки України до війни з рф.