Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, завдяки операції на Курщині і тому, що росія вже перекидає туди війська, ЗСУ мають можливість покращити позиції на інших напрямках. Окрім того, додає він, ворог зазнає великих втрат, це теж має значення, ми беремо полонених, і тепер Україна контролює близько 100 населених пунктів понад на 1200 км² території Курщини.

«росія намагається витягти з оточення свої підрозділи у Глушківському районі, кидають пантони для того, щоби якимись чином забезпечити переправу тих сил, які застрягли і які фактично затиснули українські підрозділи. Далеко не в усьому їм це вдається, тому що українські війська моніторять обстановку і, звичайно, щойно помітно, що ворог черговий пантон розгортає, намагаються завдавати потужні ураження», - розповідає Олександр Мусієнко.

Тобто, констатує він, ЗСУ продовжують нарощувати тиск на ворога саме на цьому напрямку, сковуючи його. І вже можна сказати, стверджує експерт, що операція ЗСУ на Курщині містить всі ознаки витягування, відволікання уваги і сковування російських підрозділів.

Популярні новини зараз
Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки Мобілізованим оголосили важливе нововведення Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гай розповіла, як скоро українські ракети «Паляниця» полетять на москву.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як захистити українську енергетику від обстрілів.