Про це він розповів у своєму блозі.

«От у людини існує все-таки у голові якийсь образ російської федерації, що література, музика, країна-засновниця ООН, роль у перемозі над фашизмом… Ну, ви ж Карім Хан, ви ж, чорт, прокурор Міжнародного кримінального суду, ви ж по BBC виступаєте, ви хоч Вікіпедію відкриєте перед цим. Не засновувала росія ООН, Радянський Союз заснував, інша країна взагалі, ніякого відношення не має. Не перемагала росія фашизм, навіть практично не воювала, а воювали українці, білоруси, узбеки. Але точно не росіяни, не було тоді росії. Загалом 33 роки існує росія, 33 роки, запам'ятайте», - коментує Михайло Шейтельман.

А щодо слів Карім Хана про важливість російської культури, зазначає він, то варто нагадати, що саме ця література, музика, спектаклі, фільми, газети призвели до того, що росіяни натворили у Бучі, Маріуполі тощо.

Тобто, наголошує експерт, це ж були російські військові та офіцери, які виросли на цій російській культурі, їхні дії як окупантів у Україні і є оцінкою їхньої культури.

«І якщо такі фільми, як «Росіяни на війні» будуть показуватись регулярно у Венеції, у Торонто на інших кінофестивалях, то ми Бучу та Маріуполь отримаємо прямо там, у Венеції та Торонто. Ви точно це отримаєте. Зупиніть це зараз, зараз. Потім буде пізно. росіяни допускали цю культуру у себе, ось жерли цю культуру, і ось вона де тепер», - пояснює Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Курс долара кине у розпач: вже затвердили З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Безкоштовний громадський транспорт: хто з пенсіонерів має право на пільговий проїзд Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чому путін раптом згадав стамбульські домовленості, які ніхто насправді не підписував.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко оцінив ситуацію на полі бою: «Україна почала заганяти росію».