Про це він розповів в авторській програмі Валерія Савчука «Різні люди».

За словами експерта, передусім українцям варто оновити або здобути технологічні знання щодо кібербезпеку, тобто про те, як користуватися гаджетами, соцмережами, додатками, що клацати, що не клацати, які електронні листи ігнорувати, що де відключити. Про це, зазначає він, можна дізнатися на «Дія.Освіта» або просто на YouTube.

«На превеликий жаль, люди звертаються до кібергігієни, коли вони вже втратили свої кошти з кредитних карток, комусь розказали PIN-код, коли їм хтось подзвонив тощо. Тобто вся ця інформація доступна. Але це нормальна лінь також, треба до цього об'єктивно підходити. Ті аудиторії, із якими ми можемо працювати, це середня школа, університети, там ми можемо умовно насильно людей спонукати вчитися», - зазначає Дмитро Золотухін.

По-друге, продовжує він, це стосується інформаційного простору, гієни споживання інформації, це створена своїми руками інформаційна бульбашка, це розуміння мотивів платформ і людей, які тобі цю інформацію передають, особливо якщо це щось політичне. Однак, зауважує експерт, не можна отак зразу вимагати, щоб всі все кинули і зайнялися виключно інформаційною гігієною.

«Вони ж ходять у телеграм-канали анонімні не за тим, щоб знати, що Зеленський сьогодні зробив, їм потрібен інфотейнмент, тобто розважитися. Розуміти, куди ракети летять, і якісь анекдоти почитати, якісь нові срачі. І до цього треба нормально ставитися, не треба намагатися змінювати природу людини, ми все одно цього не зможемо зробити. Потрібно максимально надати людям ці інструменти, і спонукати їх ними користуватися. Спонукати користуватися дуже важко, але треба переконати, що це у ваших інтересах, це ваші гроші, ваша увага, кожна секунда вашої уваги коштує грошей», - пояснює Дмитро Золотухін.

Популярні новини зараз
Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фрейн заявила, що у росії справді можлива ядерна катастрофа.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко оцінив мирний план для України від Джей Ді Венса.

https://youtu.be/IScYfB6D00Q?t=3865