Про це він розповів у своєму блозі.

«Підписуюсь під кожним словом. Я постійно про це кажу, що для нас є єдина дієва гарантія безпеки – це членство України в НАТО. Це забезпечення наших можливостей, це колективна система безпеки, найефективніша на сьогодні. Це фактично найефективніший військово-політичний блок, який може щось гарантувати. Ось це для нас є вихід», - підкреслює Олександр Мусієнко.

За його словами, вступ у НАТО – це для України must have, а без гарантій війна з росією буде тривати так чи інакше довго. Як пояснює експерт, у такому разі ця війна буде просто постійно змінювати форму та інтенсивність, вона буде то менш інтенсивна, то більш інтенсивна, але вона буде, і нічого не зміниться.

«Тим паче, це ж уявлення росії і їхнє формулювання про те, що Україна не має бути в НАТО. Це ж тільки так путін може погрожувати НАТО. Якщо Україна не в НАТО, то можна завжди відновлювати агресію. Усе дуже просто. А коли Україна в НАТО, попробуй тоді. Тому що як зараз росії воювати з НАТО? Як би вони там не збільшували чисельність (ред. – армії), як би не харахорились, що би не робили...», - пояснює Олександр Мусієнко.

З іншого боку, зауважує він, ми бачимо, що Байдену бракує рішучості ухвалити остаточне рішення про дозвіл на далекобійні удари західною зброєю вглиб росії. А це, підкреслює експерт, так само про НАТО, про рішучість, про дієвість, про готовність захищати принципи і наріжні камені самого Альянсу.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, що не так із мирним планом Джей Ді Венса.

Також Знай.ua писав про те, що Доній пояснив, чи впорається Міністерство повернення українців зі своєю задачею.