Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Стоїть позиційний фронт, пробити його важко. Чому? Тому що для того, щоб пробити, необхідно сконцентрувати особовий склад, дуже багато сил… А як ти його сконцентруєш, якщо безпілотні літальні апарати провели революцію у військовій справі? Тобто туман війни розвіявся, ось він був, і він розвіявся», - наголошує Олег Старіков.

Раніше, розповідає він, таємно на якусь ділянку підвозили батальйон, бригаду, дивізію, противник не бачив, потім розпочиналася потужна артилерійська підготовка, вогневий вал, вогневий штурм, йшла піхота, супротивник у шоці, відступав чи підлягав знищенню, а далі – прорив підрозділу та вихід на оперативний простір. А зараз, констатує експерт, щойно ти за 10-15 км від фронту щось концентруєш, туди прилітають безпілотники.

Тому, розповідає гість програми, тепер бійців підвозять, а далі вони пішки йдуть на лінію бойового зіткнення, адже підрозділами ходити не можна – прилетить дрон, краще поодиноким порядком, бо витрачати снаряд на тебе одного – дорого. До того ж, додає він, досвідчені бійці вже навчилися ухилятися від безпілотників, там своя історія.

«У результаті з війни потужними групами зі взводами, ротами ми перейшли до штурмовиків. 3-4 особи, ось вони прийшли окремо, потім підійшли до фронту і починають штурмувати. Нині вже на мотоциклах. Вже пересуватися на джипах небезпечно, бо його видно, а на мотоциклах швидко під'їхав, раз – і вже пішли, зайшли кудись, сховалися, щоби тебе не вразив літальний апарат», - розповідає Олег Старіков.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд дає три місяці: хто не встигне, втратить частину заслуженої пенсії Незабаром почнеться хаос: з Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак про підвищення податків в Україні: «Вони просто живуть в іншому світі».

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко пояснив, чому зараз атаки на Кримський міст припинилися.