Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як зазначає гість програми, президент Ірану Пезешкіан взагалі у своїй передвиборчій кампанії заявляв про курс на налагодження відносин із США, щоб зняти західні санкції з країни та покращити життя населення, бо йому там не солодко вже десятки років. Відповідно, констатує він, це все впирається в ядерну програму та відносини з росією.

«Тепер це все хвилює путіна, тому що путіну не подобається, коли Пезешкіан заграватиме з його головним ворогом – США. Для путіна Україна – ворог, США – ворог. Я вас здивую, і Ізраїль – ворог. Чому? Тому що Ізраїль він сприймає також тепер як стратегічного партнера США на Близькому Сході. Тому всі проти нього, а Іран – це єдиний стратегічний партнер такий серйозний на Близькому Сході», - коментує Аркадій Мільман.

Хай там що, констатує він, Пезешкіан не зможе змінити загальну політику Тегерана щодо москви, тому що це все одно визначає Хаменеї – найвищий духовний лідер Ірану. І найстрашніше, що на нас чекає, нагадує експосол, - це договір про стратегічне партнерство між росією та Іраном, який зараз опрацьовується. За його словами, невідомо, чи там будуть такі ж пункти, як у договорі з КНДР, чи будуть іранські війська на фронті, але там точно не буде нічого хорошого для Заходу.

«Іран – це ворог України. І 100% режим іранський зацікавлений у допомозі росії. Але слід зазначити, що в Ірані населення проти військової росії в Україні, але режим постачає зброю, яка використовується на полі бою в Україні», - додає Аркадій Мільман.

Популярні новини зараз
211 гривень за куб: українцям готують новий тарифний "сюрприз" Є цифра 4: мольфарка розповіла, коли закінчиться війна і чи буде Курськ у складі України Вимоги до пенсіонерів посилили: доведеться працювати до останніх сил – виплат не буде На блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Касьяненко розповів, що українцям настав час перестати бути маленькими людьми.

Також Знай.ua писав про те, що Фрейн розповіла, чи закінчиться гостра фаза війни до Нового року.