Про це він розповів у своєму блозі.

«Це було над Донеччиною кілька днів тому. Цей дрон був збитий, тоді стояло питання, хто ж його міг збити, офіційних коментарів від Сил оборони України не було, але, як ми бачимо, є від британської розвідки, яка підтверджує що це С-70 «Охотник», - зазначає Олександр Мусієнко.

На думку британської розвідки, розповідає він, росія втратила контроль над дроном і вирішила знищити його, щоб він не потрапив до рук ЗСУ, ця версія повторює те, що писали російські так звані воєнкори, їхні медіа. За словами експерта, ймовірно, росія чекала до останнього моменту, перш ніж знищити дрон, вичерпавши всі спроби повернути його під свій контроль, що демонструє ще один ганебний провал російських збройних розробок.

«Це багато в чому надування щік росії. Але ж розумієте, ось ця гігантоманія – великі дрони на противагу Сполученим Штатам. У них є Reaper, значить, у нас має бути щось не менше за масштабами, навіть потужніше, дрон, який може завдавати ударів ракетами, бомбами, вести спостереження, виконувати розвідувальні місії… Відповідно, щоби цією гігантоманією всіх перевершити, всіх залякати», - коментує Олександр Мусієнко.

За словами експерт, йому відомо, що росія встановила на цього «Охотника» потужні засоби РЕБ, щоб перевірити, як він пройде ешелоновану українську ППО, створити перешкоди, аби далі могли пролетіти літаки та інші засоби ураження. Тобто, констатує він, дрон виконував завдання із моделювання прориву ППО, але їм самим довелося знищити свою же розрекламовану розробку.

Популярні новини зараз
Розкішні готелі та елітні авто: поляки обурені українськими ухилянтами Чому різко активізувались ТЦК: нардеп пояснив велику кількість "облав" Київські багатоповерхівки самостійно вирішили проблему із відключеннями світла: як це вийшло Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чому КНДР допомагає росії: комунізм, антиколоніалізм і гроші.

Також Знай.ua писав про те, що Мільман розповів, чи може Іран допомагати росії військами так само, як КНДР.