Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Завжди треба у війні розраховувати на власні сили. І тепер я запитую. Нам Захід дав дуже багато озброєнь на велику кількість грошей. Знову ж таки, знаючи, як чинитиме Захід, чому ми основну частину грошей не витратили на купівлю заводів, ліній з виробництва, номенклатури військово-промислового комплексу, а закуповували?», - запитує Олег Старіков.

Зокрема, зазначає він, ринкова вартість 155-міліметрового артилерійського снаряда до війни становила 2 тисячі євро, зараз – 8 тисяч, а собівартість – десь 500-1000, може, й менше. І тепер ми, констатує експерт, купуємо снаряди по 8 тисяч євро, а могли за ці гроші ще раніше купити лінії з виробництва, лінії на заводах, щоб це були наші лінії, щоб вони для нас снаряди випускали.

«росія ж нікуди не подінеться. Вони що, кудись подінуться? Вони завжди на нас нависатимуть. Чому ми ці гроші не вкладаємо у виробництво заводу, а купуємо? А я вам скажу, чому. Бо нема того хазяйського підходу, коли думаєш, що буде далі. Ось як селянин Центральної України думає, як це все робити, щоб бути заможним. А ні, піду я все продам, все куплю, ось мені зараз треба. Ну, можливо, а, може, почекати, купити завод на потім, коли настане чергова загроза. А загроза ця чергова настане, бо сусід завжди такий, він буде», – пояснює Олег Старіков.

Тому, констатує він, треба виготовляти своє озброєння, мати свої лінії, купувати їх у західних партнерів на їхній території, а на нашій – будувати підземні заводи.

Популярні новини зараз
ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних Учні залишаться без відпочинку: школи скасовують осінні канікули Ухилянтам дадуть три дні: наслідки будуть важкими Жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати тільки добровільно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чому КНДР допомагає росії: комунізм, антиколоніалізм і гроші.

Також Знай.ua писав про те, що Мільман розповів, чи може Іран допомагати росії військами так само, як КНДР.