Служба безпеки України проводить досудове розслідування по факту махінацій компанії «Трест Київелетромонтаж» голови НКРЕКП Валерія Тарасюка під час отримання коштів від комунального підприємства «Київміськсвітло» на ремонт мереж зовнішнього освітлення в Києві.
Про це повідомив народний депутат, колишній голова СБУ Валентин Наливайченко з посиланням на офіційні дані Служби безпеки України.


«У ході здійснення досудового розслідування встановлено, що протягом 2018-2019 років посадові особи КП «Київміськсвітло» за попередньою змовою з посадовими особами ПАТ «Трест Київелектромонтаж» вчинили привласнення, розтрату в особливо великому розмірі бюджетних коштів під час виконання робіт з капітальних ремонтів мереж зовнішнього освітлення м. Києва з заміною ртутних та натрієвих світильників на світлодіодні світильники», - повідомив нардеп з посиланням на матеріали СБУ.


Нардеп наголосив, що розслідування стосовно компанії голови НКРЕКП здійснюється в рамках кримінального провадження №42018000000002562. Слідчі дії проводить Головне управління СБУ у м. Києві та Київській області.
За його інформацією, співробітниками СБУ були вилучені документи та копії договорів з актами-прийому передачі між КП «Київміськсвітло» та ПАТ «Трест Київелектромонтаж».


Ця інформація також підтверджується ухвалою Печерського районного суду Києва від 17 листопада 2020 року, опублікованою в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
Загалом «Трест Київелектромонтаж», за даними системи ProZorro, на які посилається екс-голова СБУ, отримало від КП «Київміськсвітло» замовлення на суму 132,5 млн грн.
Валентин Наливайченко наголосив, що за даними офіційної декларації голови НКРЕКП Валерія Тарасюка, йому належить 10% в компанії Deelack Investments Limited (Кіпр). Ця структура в свою чергу володіє 9,16% акцій ПАТ «Трест Київелектромонтаж».
«Закликаю СБУ професійно і об’єктивно розслідувати справу щодо можливих махінацій пов’язаною з головою НКРЕКП компанії при отриманні державного фінансування. Важливо, щоб розслідування було максимально публічним і прозорим з огляду на те, що бенефіціаром компанії «Трест Київелектомонтаж» є топчиновник Валерій Тарасюк», - наголосив Наливайченко.