На виноробні «KOBLEVO» триває збір врожаю. Природня цукристість в ягоді 2023 року є рекордною за останніх 5 років, тож майбутнє вино буде з високими смаковими і якісними показниками.

Ласкаве південне сонце, шепіт моря, солоний вітер з лиману та безкраї виноградники. Містечко Коблево – це дивовижний край, з особливим теруаром та неповторним кліматом, а також зі своєю історією. 4 жовтня виноробня KOBLEVO відзначає 41 рік із дня заснування. Продукція підприємства – це вина, в яких поєднується тепло південного сонця, свіжість прибережного вітру, праця виноградаря та душа винороба.

ТЕРУАР KOBLEVO WINERY

Недоторканна природа заповідника, близькість теплого Чорного моря, Тилігульського лиману і помірно-континентальний клімат створюють унікальний теруар KOBLEVO. Виноробня KOBLEVO, як і містечко в якому вона розташована, названа на честь англійця, графа Томаса Кобле, котрий висадив тут виноградники ще у 18 сторіччі.

Винзавод KOBLEVO засновано вже у 1982 році. З того часу винороби та виноградарі бачили багато змін. Саме виноробня КOBLEVO перша в Україні впровадила холодний стерильний розлив, який гарантує збереження смаку і аромату вина.

Популярные статьи сейчас
С этими болезнями точно не мобилизуют: какие болячки заметит даже ВЛК Хочешь не хочешь, а в ТЦК идти все равно придется: украинцам не оставили альтернативы Абоненты не успевают за темпами "Киевстара": только пополнили счет, а тариф уже подорожал Пенсионеры получат значительную доплату к пенсии: кому и сколько добавят в ближайшее время
Показать еще

Виноградники знаходяться на пагорбах ландшафного парку в унікальній природній зоні. Угіддя розташовані в підзоні Сухого Степу - це центральна найнижча частина Причорноморської низовини з темнокаштановими ґрунтами, які містять багато глини (як і в регіонах Бордо, Напа, Рібера-дель-Дуеро), а також вапняка, що характерно для таких виноробних регіонів як Шампань та Шаблі. Визначальний вплив на розвиток винограду та якість вина спричиняють: кількість сонячних променів, що отримує виноград під час вегетації, його водопостачання та температурний баланс середовища.

Такого клімату, як на території Тилігульського лиману, немає в жодному іншому куточку нашої країни. Тут виноград отримує сонце двічі. Перше сонце з неба, друге сонце, що віддзеркалюється від води. Завдяки сонячному клімату в ягоді винограду накопичується високий рівень цукру, який при ферментації перетворюється на високий рівень спирту та має насичений щільний смак, що надає вину характерні ноти стиглих темних фруктів та ягід: слива, чорниця, ожина формують власний неповторний профіль вина. Зараз на виноградниках вирощують понад 15 сортів.

Саджанці закуповували в Італії, Сербії, Німеччині та в Україні і висаджували за європейською схемою – 3 333 кущі на гектар. Для вина KOBLEVO використовується виноград таких сортів, як: Chardonnay, Sauvignon, Aligote, Riesling, Rkatsiteli, Traminer Rose, Muscat Ottonel, Irsai Oliver, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat de Hamburg, Pinot Gris, Saperavi. Неповторний аромат, вражаючий смак та насичений аромат винам надають локальні сорти: Odessa Black, Odessa Muscat та Bastardo Magarach.

Смак вина у війну

Війна змінила усе, і ми щодня вчимося жити далі у новій реальності, приймаючи виклики та перешкоди.

«Попри військові дії виробництво продовжує працювати, вчасно виконувати роботи відповідно до агротермінів, забезпечувати робочі місця та робити свій внесок в економіку. Усі заходи по обрізці, підв’язуванню, збору ягід та інші операції виконуються у відповідні відрізки часу. Для гарної якості вина цінний кожен день, особливо у весняний період, коли формується та закладається майбутній врожай»розповідає генеральний директор виноробні KOBLEVO Віталій Рябошапко.

Чи є шанс в Українського вина закордоном?

Ми віримо в українське вино – впевнено кажуть винороби KOBLEVO. Наразі усі канали експортних продажів направлено на Європу, Америку. За даними розвитку експортного напряму, – поціновувачі українських вин за кордоном обирають класичні сухі сортові та смачні і ароматні напівсолодкі вина. Найбільш популярними є смаки "Cabernet", «Chardonnay", "Muscat" та локальний сорт "Bastardo". Ці вина мають насичений яскравий аромат та м’який смак, пити їх легко та приємно, власне як і решта вин лінійки KOBLEVO. Спостерігаючи за попитом на ринках Африки, США, Азії та деяких країн Європи, є споживчий інтерес до сухих білих та напівсолодких рожевих вин. Очевидно, що надання споживачами переваги легким та фруктовим смакам на противагу сухим та стриманим - це не тільки український, але й світовий тренд. Тож виноробня працює у напрямі створення вин для всього світу.

Впродовж 2023 року продукцію виноробні було представлено на фестивалях та заходах закордоном. Cabernet, Chardonnay, Merlot, Traminer, Pinot Gris – ці вина KOBLEVO представляло у Китаї на міжнародній виставці ANUGA FOOD CHINA 2022 на національному стенді Посольства України. Такий захід допомагає організувати присутність продукції у Східно-Азіатському регіоні.

«Цього року з 15 по 17 травня вина KOBLEVO дегустували на престижній виставці для працівників винної індустрії у Лондоні - London Wine Fair. Важливим спостереженням було те, що навіть висококваліфіковані споживачі вин та професіонали сектору у Європі мало знають про Україну як виробника вина та її значний виноградний потенціал з різноманітними сортами винограду. Активна популяризація бренду "Вина України" сприятиме підвищенню визнання українських виноробів і призведе до вигоди для всіх учасників цієї сфери, тож цінною є будь-яка робота українських дипломатів та профільних організацій, різноманітних спілок та асоціації виноградарів, виноробів і сомельє у цьому напрямі.»розповідає генеральний директор виноробні KOBLEVO Віталій Рябошапко. Дізнавшись, що українські вина виставлять у експозиції музею у французькому Бордо, технологи виноробні з радістю відправили зразки до комісії на конкурс амбасадорських вин.

Колекція нагород KOBLEVO у 2023 - нові відзнаки

Високий рівень стандартів виноробні KOBLEVO підтверджують нагороди, серед яких: золоті, срібні, бронзові медалі та велика кількість спеціальних відзнак від престижних міжнародних дегустаційних конкурсів. У золотій колекції відзнаки таких престижних конкурсів, як: Grand Collectios, "ALCO+SOFT", World Food Ukraine, Вибір Року, Вибір Споживача, Vinitaly International (Італія), The Wines Of Friuli Venezia Giulia, USA Wine Ratings 2020 та ін.

«Великою радістю 2023 року стала новина, що одне з вин KOBLEVO увійшло до переліку амбасадорських вин України. Позиція Cabernet Koblevo Wineу в серпні стала переможцем 2-го Всеукраїнського відбору амбасадорських вин Ukrainian Wine Ambassador. Cabernet KOBLEVO - класичне червоне вино, виготовлене з сорту винограду Каберне Совіньйон. Володіє соковитим смаком з відмінно збалансованими солодкими зрілими танинами і пікантними пряними нотками»розповідає генеральний директор виноробні В. Рябошапко.

З великим задоволенням тішимось результатами конкурсу "Odessa Wine and Spirit Awards", що відбувся 24-25 травня 2023. Золоті нагороди фахового дегустаційного конкурсу отримали такі смаки KOBLEVO:

Cabernet 2022 KOBLEVO wine

Odessa Black 2022 KOBLEVO wine

Muscat Gold 2020 KOBLEVO wine

Високі бали від професійного журі - це найкраще визнання від фахівців.

Експерти міжнародного дегустаційного конкурсу VINARIUM International Wine Contest 2023 у Румунії (містечко Дялу Маре) оцінили червоне сухе вино "KOBLEVO Merlot Dry Red Wine" у 85,67 балів та нагородили срібною медаллю "Silver Medal Score" (з понад 1300 зразків з 23 країн світу).

Також у травні якість українських вин KOBLEVO оцінили гості кінофестивалю BERLINALE у Німеччині та на головній подій у світі кіно – Cannes Film Festival 2023 у Франції.

26 серпня наші вина KOBLEVO презентували в с.Горня Радго на Міжнародному ярмарку сільського господарства і продовольства "АГРА 2023" SEJEM AGR. Український стенд, організований Посольством України в Словенії (Embassy of Ukraine in the Republic of Slovenia) представлено на міжнародній виставці SIAL PARIS 2022.

Виноробня KOBLEVO сьогодні:

- понад 1800 гектарів виноградників (спільно усі господарства KOBLEVO)

- сучасний майданчик з устаткуванням та обладнанням, лінією розливу і господарськими будівлями

- переробка понад 10 000 тонн винограду на рік

- 20 млн пляшок - потужність на рік

- європейські інновації

- елітні саджанці з провідних винних регіонів

- експорт вин в різні країни світу

- великий асортимент вин

Як і минулого року попри воєнний стан, цього року виноградарі також продовжують плідний збір врожаю. В цьому 2023 році незважаючи на посушливі періоди з кількістю продуктивної вологи 210 мм і екстремально високі температури, що часом перевищувала 40 С й тривала протягом 15-20 днів, виноградарям вдалося виростити виноград з високими кондиціями. Вміст цукру в ягоді винограду в 2023 році став рекордний за останніх 5 років, що дозволяє отримати вино з високими смаковими і якісними показниками.

Завдяки кропіткому догляду та дбайливій праці виноградарів та виноробів вдається збирати чудовий урожай для майбутнього вина. Оцінити смак вин з цьогорічного врожаю споживачі зможуть вже у 2024-му році.

Українське вино – це КOBLEVO

Вина КOBLEVO - це в першу чергу справжні натуральні вина. У кожній пляшці втілено частинку душі виноробів, віру в Україну і в перемогу, якій працівники присвятили позицію ігристого VICTORY.

Також з любов’ю до Батьківщини створену автентичну лінійку, до якої наразі входять 4 позиції: "Стефанія", Вільна пташка», «Червона калина» та "Мрія". Ці вина прикрашено унікальним Самчиківським розписом, що ілюструє багатогранність української культури.

«Попри складні обставини війни ми з любов’ю продовжуємо створювати українське вино, чому часто дивуються іноземні журналісти, що приїжджають знімати репортажі. Ми пишаємось, що ми - українці, любимо цю землю та людей. Ми дійсно віримо в країну та беззаперечно в Перемогу, адже на нашому боці правда, а значить потрібно лише набратися терпіння та сумлінно працювати, що й робимо, а частину коштів від продажів відправляємо нашим Захисникам. З нагоди 41-ої річниці виноробні КOBLEVO дякую кожному працівнику за внесок, який є у кожному келиху нашого вина. Всім представникам виноробні бажаю міцного здоров'я, щастя, терпіння, наснаги, натхнення в роботі. І головне, усім нам Мирного неба у Вільній, Незалежній Україні! Слава Україні! Героям Слава!" – вітає генеральний директор виноробні KOBLEVO Віталій Рябошапко.

Слідкуйте за KOBLEVO у соцмережах:

FB: https://www.facebook.com/koblevowine

Instagram: https://www.instagram.com/koblevo_official/

YouTube Вино: https://www.youtube.com/channel/UCdc2ZcZiawvHTFj2zfggx1A/featured

Сайт:https://www.koblevo.ua

Ми віримо в українське вино!