Як Україні розв'язувати проблему Донбасу? Про це розповідає Михайло Чаплига в відеоблозі «Чаплига без питань».

«Головний пункт Мінських угод - це« формула Штайнмайера », в яку зараз все впирається. Річ у тім, що коли підписувалися ці угоди - називайте їх хоч капітуляцією, хоч компромісом - Київ відмовлявся вести прямі переговори з «народними республіками». Зовнішні партнери запитують «А якщо вони там будуть обрані - ви станете з ними говорити?». Відповідь - так», - розповідає він.

Але чого коштували вибори, які «народні республіки» провели б самі? Очевидно, що Україна не визнала б їх результати. Цим слід зайнятися третій стороні, тобто ОБСЄ, а від України вимагалося скласти закон, за яким будуть проведені вибори. Це здавалося розв'язанням проблеми: ОБСЄ проводить вибори, Україна визнає їх підсумки, і з'являється приблизна сторона переговорів. Після цього закордонні партнери могли б зайнятися своїми справами, а Україна - реінтеграцією втрачених територій.

Єдина альтернатива цьому - «план Б», тобто перетворення Донбасу в другій Карабах. На цьому варіанті українські олігархи продовжували б робити бізнес точно так же, як вони його роблять на нинішній ситуації.

«Росія прагне нас втягнути в зону свого впливу, США нас використовують, щоб підтискати Росію, а Європа просто намагається нас мародери по ходу п'єси. Наші власні бандити ловлять рибу в каламутній воді. Ось вам і весь розклад», - підкреслює блогер.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

У світі визнали існування України - з тим, щоб вона ні для кого не становила загрози та не приєднувалася до жодного блоку. Думку самої України про це ніхто не питав. Як тільки вона намагалася відмовитися від свого нейтралітету, за це доводилося платити чи частиною території, чи частиною суверенітету. Адже й у Росії, і у Заходу тут свої інтереси.

Раніше Михайло Чаплига розповідав про шкоду, яку приніс Україні карантин.

Також він закликав країну звільнитися від зовнішнього управління.