Чому зараз, під кінець президентського терміну Дональда Трампа, Палата представників ось уже вдруге оголошує йому про недовіру?

У політичного блогера Сергія Корнака є відповідь на це питання.

«Демократія - це не лібералізм і не вседозволеність. Успішна демократія повинна бути з зубами. Вседозволеності немає - є свободи, а це різні речі. Свободи визначаються законодавством. Те, що людині заборонено, ввона не має права робити. А все інше дозволено», - підкреслює він.

Але є основні принципи, без яких демократія існувати не може. Один з них - це добровільна передача влади. Він лежить в основі політичного устрою США. За всю історію цієї країни тільки один раз, і то в позаминулому столітті, президент, який програв вибори, відмовлявся передати владу встановленим способом.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ось чому, на думку оглядача, більшість американців виступило проти Дональда Трампа. Він у своїй поведінці слідує не політичним традиціям США, а методичками, написаним в Москві. Трамп намагався оскаржити підсумки виборів в шістдесяти чотирьох судах - і шістдесят чотири рази програв.

А в Америці існує заведений порядок. Спершу йде голосування, потім підрахунок голосів, а після нього залишається час, щоб суд розв'язав всі спірні питання. Зараз всі ці пункти пройдені, і стало ясно: вибори виграв Джо Байден.

«Байден переміг - але ніхто з московських чортів не говорить, що Байден переміг Трампа з рекордною перевагою в десять мільйонів голосів, 84 мільйони проти 74 мільйонів. З таким розривом ще ніхто не перемагав», - підкреслює коментатор.

Якщо американці відмовили в довірі найнятому ними керівнику, і вирішили замість нього взяти іншого - з цим потрібно змиритися. А якщо політик в цій країні весь час бреше, його брехню перестають слухати. Так, на думку Корнака, Трамп і був відключений від соціальних мереж.

«Трамп - злочинець, він закликав до державного перевороту. В Америці таке не пройде. Адже це перший випадок в історії США, коли одному президенту двічі оголошували імпічмент. Річ у тім, що він замахнувся на підвалини демократії. Він хотів правити вічно, поки не здохне. Але не тут-то було», - резюмує Корнак.

Раніше він прокоментував відхід з грузинської політики олігарха Бідзіни Іванішвілі.

Також Корнак пояснив, чому ряд українських громадян піддався санкціям з боку США.