Скандал з «плівками Деркача» отримує подальший розвиток: ще сім громадян України, причетних до нього, включені в американські санкційні списки.

Своє судження про цю історію висловлює відомий блогер Сергій Корнак.

«Через що все це сталося? Через публікації фейк з «плівками Деркача». Сам Деркач потрапив під санкції ще у вересні. Їх рахунки в США та країнах, які мають справи з США, будуть заморожені, а якщо вони вирішать в'їхати в ці країни, то будуть заарештовані та доставлені в США. На них будуть заведені кримінальні справи за втручання у виборчий процес», - нагадує він.

Корнак також вказує, що народний депутат Андрій Деркач все життя був тісно пов'язаний зі спецслужбами. Його батько кілька років керував Службою безпеки України, а сам Деркач навчався в російській Академії ФСБ. Ні для кого не секрет, що колишніх чекістів не буває.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У зв'язку з цим Корнак дає свою версію історії з плівками: Петро Порошенко передав їх в Москву, а там спланували операцію, в якій Андрій Деркач діяв лише як виконавець.

Мета цієї операції - представити справу так, що Хантер Байден на пару зі своїм батьком здійснював злочинні схеми, покликані викачати з України якнайбільше грошей, а потім витратити їх на вибори в США.

Корнак переконаний, що все це - брехня від початку до кінця.

«По-перше, в Америці дуже чесна судова система. Позови Трампа з приводу виборів розглядалися в 64 судах. Всі ці справи він програв. А американські суди - це не Печерський, і навіть не московські суди. Якщо людина програла 64 суду - значить, він поширив фейки», - вважає оглядач. На його думку, Дональда Трампа заблокували в мережах Facebook і Twitter саме через постійну брехню.

Тепер настав час санкцій, але навряд чи все зведеться лише до них. Всього через кілька днів американську державу очолить Джо Байден, і тоді, по емоційному вираженню Корнака, за «чортів» візьмуться серйозно.

«У США зроблять висновки. Адже зараз вперше в історії цієї країни штурмували Капітолій. І тут не нічого спільного з Майданом. У нас був народний протест, а там діяла група провокаторів. І вони, за американськими законами, отримають терміни по 30-40 років», - вважає Сергій Корнак.

Раніше він ділився своїми міркуваннями про те, що заважає побудувати в Україні демократію.

Також Корнак закликав українців припинити принижуватися.