Чи є Україна демократичною країною - і якщо немає, то що заважає їй стати такою? Це питання розглядає відомий блогер Сергій Корнак.

«Демократія - це воля більшості. Вона діє через голосування, через референдуми та вибори. Але наші бонзи - це партійні маніпулятори. Це люди з КПРС, які завжди виходили з того, що народ - це бидло. А щоб управляти бидлом, потрібно зробити його дуже бідним. Тоді людини можна купити за шматок хліба, за гречку», - вважає оглядач.

Таке можливо тільки в бідних країнах. Голос європейця або американця за гречку не купиш. Саме тому народи тих країн активно висловлюють свою волю, досить згадати виступи французьких «жовтих жилетів». А у 2016 році панамський скандал викликав в Ісландії таку реакцію, що на вулиці вийшли сотні тисяч людей - і прем'єр-міністру Сігмюндюру Гюннлёйгссону довелося піти у відставку.

Але в цих країнах історія демократії налічує десятки та сотні років. У нас ситуація інша. Чехія, Польща, Словаччина і прибалтійські країни можуть брати приклад з Західної Європи. Тому вони живуть набагато багатшим не тільки України, але навіть Росії.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Чому ми живемо бідніше всіх? Тому що для Путіна важливо, щоб українці були бідними та ненавиділи один одного. За російським каналам постійно йдуть розмови про Україну: про те, як тут погано, бандерівці всіх вбивають, собаки їдять людей ... І як добре живеться в Росії під керівництвом вождя», - зазначає блогер.

При цьому політичне життя України контролюється олігархами, які намертво пов'язані з Путіним. Поки він при владі в Росії - вони при владі в Україні. І їм вигідно, щоб український народ був готовий продавати себе за гречку, і при цьому одні українці ненавиділи інших. Це дуже наочно продемонстрував 2014 рік, коли Петро Порошенко, прийшовши до влади, відразу став протиставляти україномовних громадян російськомовним. Ті та інші, втім, тут же прийняли правила гри.

«Насправді мова - це не важливо. Важливо, щоб не крали. Якою мовою крадуть - це не важливо», - вважає блогер.

Раніше Сергій Корнак закликав українців не приймати правила гри, які нав'язує система.

Також він назвав якості, необхідні президенту України.