Минулого тижня набрав чинності закон, що зобов'язує працівників сервісу говорити по-українськи. За його порушення загрожують штрафи.

Ігор Лєсєв, скріншот з відео
Ігор Лєсєв, скріншот з відео

Ситуацію в програмі «НеДобрий Вечір» коментує Ігор Лесєв.

«У цьому законі немає нічого, що захищає українську мову або хоча б частину громадян. Українська мова і так домінує в усіх сферах. Носій української мови куди не поткнеться - скрізь отримає послугу на своїй рідній мові», - відзначає ведучий.

Лесєв обурений штрафами тільки за те, що люди використовують свою рідну мову. Про Південну Африку часів апартеїду можна сказати далеко не тільки гарне, але подібного не було навіть там. З таким же правом людину можна карати за те, що вона занадто товста або недостатньо висока.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Якщо влада хоче посіяти в суспільстві ненависть, то новий закон в цьому виразно посприяє. Ніякого іншого ефекту він дати не може.

Тим часом в українців забирають одну з тих речей, які дійсно мають цінність - право на освіту. Тепер навіть повна середня освіта стане доступною меншості.

Адже з 2021 роки держава гарантує молоді тільки дев'ять класів середньої школи. Далі трьом чвертям юнаків і дівчат залишається дорога тільки в ПТУ. А класи старше дев'ятого - так званий «ліцей» - будуть тільки у 25 відсотках шкіл.

«Ви знаєте, як це називається? Це сегрегація. Все за расовими канонами Третьякової. Дітям неякісних батьків не потрібна повна загальна середня освіта, економічна географія закордонних країн, тригонометричні функції кутового аргументу. І вже їм точно не потрібно давати можливість вступати до ВНЗ. 75 відсотків наших дітей можуть стати успішними касирами, офіціантами та гастарбайтерами», - каже ведучий.

Раніше Ігор Лесєв розповідав, чому цей Новий Рік став приводом порадіти тільки для небагатьох.

Також він прокоментував новорічне привітання від Володимира Зеленського.