«Анбалдінг» – слово не українське, але в сьогоднішній Україні воно набуває все більше актуальності.

Про те, що воно означає, в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповідає анархіст і політичний експерт Михайло Чаплига.

«Що таке анбалдінг? Уявіть собі, як роблять ковбасу. Беруть папір, трохи смачного м'яса і жир. Все перемішують в різних пропорціях, і виходить ковбаса, або, скажімо, сарделька. Так ось, анбалдінг – це зворотний процес. Це виділення паперу, м'яса і жиру. Тепер це повинні бути різні компанії. Одна компанія не може одночасно бути й жиром, і м'ясом, і туалетним папером – це збитково», - пояснює він.

Тепер, за словами Чаплиги, папір – це компанія X, ласий шматочок м'яса – компанія Y, а жир – компанія Z.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Експерт для наочності наводить приклад Укрзалізниці. Шматочок м'яса в цьому випадку – контейнерні перевезення, які йдуть за великі бабки. Пасажирські перевезення з, за ​​висловом Чаплиги, нещасними немитими лохами, навпаки, є збитковими.

«А це – зміст колії. Я що, повинен свої бабки, які заробив з контейнерів, укладати в колію? Ні!

Укрзалізниця – державна. Тому туалетні папірці ми вам дамо, будь ласка, це державні витрати за казенні гроші. А контейнерними перевезеннями ми, з вашого дозволу, будемо управляти через корпоративну реформу», - говорить експерт.

Коротко кажучи: «Збитки – ваші, прибуток - наша».

Те ж саме відбувається в Нафтогазі. З Росією йде війна – і що вона робить? Будує «Північний потік-2». Турки будують «Південний потік». І в Нафтогазі розуміють: вони все це добудують, і чого тоді буде коштувати наша труба? Вона стане просто шматком заліза.

«Труба – в принципі, вже нікуди не годна, геть її. А що ж є цінного? Газове сховище, в яке вона впирається. Там можна тримати скраплений американський газ. Так що: це нам, а це вам. Це і є анбалдінг», - зазначає Михайло Чаплига.

Раніше він, як повідомляє Знай.ua, звернувся до тих, хто грабує країну, прикриваючись Путіним.

Також він розповів про умови, на яких світ визнає Україну.