Ось уже майже сім років Крим продовжує залишатися однією з головних проблем нашої країни. Юридично він, як це визнається більшістю держав світу - український, а фактично окупований Росією.

Як розв'язати це питання? Свою думку в програмі «Что дальше» на каналі «Знай 24» висловлює військовий експерт Олег Жданов.

«Я вважаю, що приклад нашої несамостійності – те, що глава держави не може відкрито визнати факт військового протистояння з Росією. Він не може на міжнародному рівні сказати, що Росія окупувала наш території. Найбільш наочний приклад – Крим. Резолюція Генеральної асамблеї ООН 2015 року має рекомендаційний характер і не є обов'язковою до виконання, на відміну від резолюцій Радбезу, але там прямо рекомендувалося Україні визнати анексію Криму збройним конфліктом між нею і Росією», - говорить він.

Жданов вказує, що при цій анексії використовувалися Збройні сили РФ.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Але напередодні Петро Олексійович Порошенко говорив нам інше – а зараз те ж саме повторює Володимир Зеленський: ООН визнала, а нам визнавати не треба. І єдиний офіційний документ, який визначає статус Криму як окупованої території – це документ внутрішній. За межами України він не діє.

Крім того, в міжнародному праві немає поняття «тимчасово окупований». Території бувають або окупованими, або деокупуваними.

«Тому Захід не розуміє позицію України, а США і їх партнерам – в основному англосаксонським країнам – вигідна позиція такого замороженого конфлікту. Вона збережеться, поки або західні партнери не побажають закінчити цю війну, або в Україні не з'явиться свій Шарль де Голль, який визнає факт війни з Росією», - вважає Жданов.

Раніше, як повідомляв Знай, він висловлювався з приводу війни на Донбасі.

Також Жданов зазначав брак офіцерів в українській армії.