Свободи слова в Україні немає – всі засоби масової інформації транслюють лише певну позицію, яка вигідна їхнім власникам.

Про це у програмі «Чаплыга без вопросов» розповів політолог Михайло Чаплига.

На підтвердження цієї теорії він поділився своїм досвідом взаємодії з телеканалами: "Коли мені кажуть "Михайло, якого чорта ти з'являєшся на цих каналах, не знаю там - Медведчука, наприклад?". Я відповідаю, добре, а от на яких каналах мені з'являтися? Ось я – антиглобаліст. Мені з'являтися на каналах Пінчука? Я дуже сумніваюся, що друзі глобалісти захочуть слухати мої промови на каналі Пінчука. А, можливо, мені на каналі Порошенка з'явитися? Дивно, так? Людина, яка досі вимагає його посадити, прийде до нього ж на телеканал. Підозріло буде. А, може, мені на плюсах з'явитися? Хто там у нас, пан Коломойський? І одразу ж забути про "Центренерго", і його хімічні виробництва, про те, що він робив в країні? Як бути? На чиїх каналах з'являтися? Що – є правильні телеканали? Як бачите, ні".

Що ж стосується соціальних мереж, там ситуація не набагато краща, запевняє Михайло. Можливо, у внутрішньополітичній парадигмі й існує якась свобода висловлювань, але що стосується світових гравців, проти них не виступиш.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

"Як ми вже бачили на прикладі Трампа, засоби комунікацій, наприклад, почнемо з ютуба, фейсбука і тд. Все це умовно. З однієї простої причини, що там ти маєш право говорити лише те, що тобі дозволили транснаціональні корпорації. Відповідно, якщо я буду закликати до незалежності від транснаціональних корпорацій, і ютуб, і фейсбук, і твітерук – грубо кажучи, разом із гуглфонами та еплофонами мене відключать", - пояснив політолог.

Тому, за його словами, потрібно фільтрувати інформацію, виходячи з протиріч ЗМІ.

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua розповідав, що Антимонопольний та Нацрада з питань телебачення заодно з шахраями?

Також на Знай.ua нардеп Олександр Ковальчук заявлял, що опозиція розхитує суспільство для перевиборів, використовуючи ЗМІ.