Чому в Україні вводять подвійне громадянство, але штрафують за російську мову – однак не штрафують за угорську? До чого це веде?

Свою думку з цього приводу в програмі «А как на самом деле?» висловлює Мирослава Бобровська.

«Чому певні державні органи, принаймні, офіційно нічого не роблять з утиском прав, не карають тих, хто пригноблює людей за їх точку зору і тому подібні речі? Штраф ми намалювати можемо, якщо тобі таблетки запропонували російською мовою купити, а от за тиск на людину – це норм», - зазначає ведуча.

Заведено вважати, що така політика повинна сподобатися жителям Західної України. Але на ділі й вони незадоволені тим, що їх намагаються виставити нетерпимими націоналістами, хоча це культурні сучасні люди, які зовсім не вважають, що всі повинні бути схожими на них.

Популярні новини зараз
Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Мова центру відрізняється від мови Заходу і Сходу. Є цілі громади, які взагалі не розмовляють українською. І паспорта у них, наприклад, угорські є. Як же бути з цим?

У випадку з угорцями наш уряд дуже боїться сварки з такими сусідами, і готовий проводити консультації. Спробуй тільки сказати, що ми вільна країна і можемо говорити будь-якою мовою – і тобі прилетить мінімум загроза. А якщо питання торкнеться геополітики з потрібними людьми – то відразу організовуються консультації», - підкреслює Бобровська.

З угорцями й справді сваритися небезпечно, а наміри у них найсерйозніші. Уже зараз ця країна дає кредит на те, щоб відремонтувати дороги в Закарпатській області. І кредит не такий вже маленький – 50 мільйонів євро. Очевидно, по той бік кордону цю землю вже розглядають як частину Угорщини.

«Слуги народу пропонують дозволити українцям мати подвійне громадянство. Також іноземці можуть набувати громадянство України без відмови від громадянства своєї країни. Дозволяється для українців і громадянство Росії, правда, із забороною на участь у виборах. Але така заборона діє до скасування у держави статусу агресора», - каже ведуча.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Бобровська висловлювала обурення тим, що доля України вирішується без участі самої України.

А жителя Закарпаття викрили в агітації за приєднання до Угорщини.