Політичний експерт Михайло Чаплига в своєму новому блозі «Чаплыга. Без вопросов» на YouTube нагадав українським патріотам історію про Настю Лісовську дівчину з західної України, яка стала дружиною османського султана.

«Жила собі українська дівчина в західно-українському селі, нікого не чіпала. І раптом приходить Османська імперія і починає грабувати це село, вбивати і гнати в рабство українських дівчат», - розповідає експерт.

Він порівняв події того часу з тим, що зараз робить Росія з Україною.

«Але Настя Лісовська стає Роксоланою, мамою Османської імперії. І їй потрібно було нею керувати. Вона приступила до управління і з честю несла тягар правління цілою Османською імперією і увійшла в історію, тому що вона грамотно управляла цією імперією.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вона не побігла озолотити своє село і ставити золоті унітази в знак пам'яті про те, звідки вона приїхала. Вона не мстилася», - нагадує Чаплига.

За словами експерта, якщо українські патріоти захоплять Москву – вони самі стануть Москвою.

«А якщо ви не станете Москвою – ви станете бандюками і хуліганами з вулиці», - заявив він.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Михайло Чаплига прокоментував заяву Дмитра Кулеби.

Раніше експерт з питань сектора оборони і безпеки Олег Старіков заявив, що Україна повинна відновлювати суверенітет і територіальну цілісність, а не втручатися в конфлікти інших держав.