Громадяни України оплачують споживання газу Нафтогазу, але куди ці гроші йдуть далі?

Про це в програмі «Скажи-ка, дядя» під час бесіди з відеоблогером Михайлом Чаплигою розповідає економічний аналітик Олексій Кущ.

За його словами, ці гроші в буквальному сенсі закочуються в асфальт - частина отриманих грошей спрямовується до держбюджету, а потім йде на будівництво і ремонт доріг. За словами експерта, ми оплачуємо комунальні послуги, щоб у нас добре працювали асфальтоукладальники.

«У Норвегії національним земельним фондом керують п'ятнадцять-двадцять осіб. Причому у них половина доходів від цього фонду - доходи не від самих нафти та газу, а від тих активів, в які вкладені нафтові та газові гроші. Вони по всьому світу вкладають гроші, купують акції, облігації», - говорить експерт.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Але це, як він зазначає, лише одна модель. Існує й інша. Природні ресурси, які належать народу, конвертуються в доступні ціни на енергоносії для населення.

«Так було і в СРСР, і в одній з найбільш ліберальних країн світу - США. Там на автозаправних станціях бензин, в перерахунку на наші гроші, коштує 15 гривень за літр», - розповів Олексій Кущ.

Раніше, як повідомляє Знай, він поставив питання, як практично реалізувати народну власність на природні ресурси.

Також Кущ пояснив, навіщо Європі потрібна українська робоча сила.